Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Leerdam Oost’

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij tijdens de vergadering van 13 december 2011 hebben ingesteld met de beantwoording van de vooroverleg- en inspraakreacties op het voorontwerp bestemmingsplan ‘Leerdam Oost’ en met de hieruit voorvloeiende aanpassingen op het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan bereikt hiermee de status van ‘ontwerp’. Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met dit ontwerp bestemmingsplan, waardoor deze ter inzage kan worden gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, wordt met ingang van 15 december 2011 gedurende een periode van zes weken (tot en met 25 januari 2012) voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 tot 17.00).

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl (via de knoppen ‘Dienstverlening’ − ‘Wonen en Bouwen’ − ‘bestemmingsplannen’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De begrenzing van het ontwerpbestemmingsplan wordt grofweg bepaald door de spoorlijn Leerdam-Geldermalsen, de bebouwde kom van Leerdam Oost, de Horndijk, Oranje nassaulaan, Dr. C. Voogdplein en de Spoorstraat.

Het hoofddoel van het nieuwe bestemmingsplan is om te voldoen aan de wettelijke verplichting tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingplannen.

Binnen het plangebied is één ruimtelijke ontwikkeling opgenomen, te weten het nieuwbouwplan voor MFA Oost fase 2. Dit plan gaat uit van de sloop en nieuwbouw van woningen aan de Frederik Hendrikstraat (1 t/m 5) en de Prins Mauritsstraat (1 t/m 15). Voor MFA Oost Fase 1, wat bestaat uit het bouwen van een multifunctioneel centrum en appartementen aan de Koningin Emmalaan, is reeds een projectbesluitprocedure doorlopen. Deze wordt één-op-één overgenomen in dit bestemmingsplan.

Verder zijn in het bestemmingsplan drie wijzigingsgebieden opgenomen. De eerste betreft de Julianaschool aan de Watertorenlaan waar via een wijzigingsbevoegdheid een woonbestemming mag worden gevestigd. De tweede betreft het Watertorenterrein, waar via een wijzigingsbevoegheid een maatschappelijke, woon- of kantoorbestemming kan worden gevestigd. De derde betreft het perceel ten westen van de kerk aan de Prins Mauritsstraat, waar via een wijzigingsbevoegdheid onder bepaalde voorwaarden een pastorie/woonhuis gebouwd kan worden.

Voor MFA Oost is reeds een anterieure overeenkomst gesloten, over de verdeling van kosten als gevolg van het plan zijn reeds afspraken gemaakt. Een exploitatieplan op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening is dan ook niet aan de orde.

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen bekend maken aan de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd:

  • Aan de gemeenteraad van Leerdam

    Postbus 15

    4140 AA Leerdam

Indien u mondeling wilt reageren dient u hiervoor een telefonische afspraak te maken via het nummer 0345-636 363. (bereikbaar van 8.30 tot 17.00)

Leerdam, 14 december 2011

Naar boven