Bestemmingsplan PCT-terrein Rijnwoude onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het door de gemeenteraad op 23 september 2010 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan PCT terrein en het exploitatieplan PCT-terrein op 23 november 2011 onherroepelijk van kracht zijn geworden.

Ingesteld beroep tegen het bestemmingsplan is door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 23 november ongegrond verklaard.

Zakelijke inhoud

Het PCT-terrein is een bedrijventerrein bedoeld voor de teelt van boomkwekerijproducten in potten en containers. In de eindfase heeft het terrein een oppervlakte van ca. 170 ha. Het terrein wordt ontwikkeld in vier fasen. In fase 1 (bestaand) en fase 2 (aanstonds te ontwikkelen) is − naast de teelt in potten en containers − in beperkte mate vestiging mogelijk van agro-business − en agro-logistiek gelieerde bedrijvigheid. Fase 3 en 4 zijn in het bestemmingsplan aangeduid als nader uit te werken sierteeltgebied.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door het ITC-terrein en aan de westzijde door de Middelweg. De noordelijke en zuidelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Voorweg, respectievelijk de Hoogeveenseweg (N 455) in Hazerswoude-Dorp.

Analoog en digitaal Inzien

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan, de Uitspraak van de Raad van State en overige relevante stukken, liggen in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk ter inzage, bij de publieksbalie van maandag t/m vrijdag van 08.30−12.30 uur en ook op woensdag op afspraak van 13.30−16.00 uur en op donderdagavond van 17.00−20.00 uur.

De stukken zijn ook in te zien op de website van de gemeente (www. Rijnwoude.nl via ondernemen → bestemmingsplannen) raadplegen in pdf-bestanden) en op www. ruimtelijke plannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.BPHD20100001-VG01.

Hazerswoude-Rijndijk, 14 december 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

A.J.E. van der Werf-Bramer.

De burgemeester,

A. Latenstein van Voorst-Woldringh.

Naar boven