Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘De Stoep’

Het college van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 27 januari 2011 het bestemmingsplan ‘De Stoep’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen houden verband met een aanpassing van de planregels aan de terminologie van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) die per 1 oktober 2010 in werking is getreden. De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht zijn vermeld in het raadsbesluit en hoofdstuk 3 van de Zienswijzennota als onderdeel van het bestemmingsplan.

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage tot en met 23 maart 2011

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 10 februari 2011 tot en met woensdag 23 maart 2011 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor eenieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het bestemmingsplan kan oproepen door invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer:

NL.IMRO.0523.BP2010DESTOEP-VG01.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de terinzagetermijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven