Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Steenderen/Hummelo en Keppel’

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Steenderen/Hummelo en Keppel’ en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 15 december 2011 t/m 25 januari 2012 voor eenieder ter inzage.

Het plan heeft betrekking op nagenoeg het gehele buitengebied van de voormalige gemeenten Steenderen en Hummelo en Keppel.

De in het voorontwerp beschreven ontwikkelingsmogelijkheden voor de landbouw zijn gehandhaafd op basis van de uitkomst van de milieueffectrapportage.

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1876.BP00880-ON01. Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via

    http://ruimtelijkeplannen.bronckhorst.nl/plannen/NL.IMRO.1876.BP00880-/NL.IMRO.1876.BP00880-ON01

  • op papier tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Bent u op de genoemde tijden niet in de gelegenheid de stukken in te zien, dan kunt u een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer (0575) 75 02 50.

U kunt het plan en de technische bestanden ook digitaal benaderen via www.bronckhorst.nl → infobalie → ruimtelijke plannen.

Kennisgeving Plan-MER Buitengebied gemeente Bronckhorst

Voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het noodzakelijk een milieueffectrapportage voor plannen (plan-MER) uit te voeren. Dit omdat het bestemmingsplan een kader schept voor activiteiten ten aanzien waarvan het maken van een milieueffectrapport verplicht is.

In het bestemmingsplan gaat het met name om de uitbreidingsmogelijkheden voor de veehouderij. De plan-MER dient ertoe om het milieu een volwaardige plaats te geven bij de plan- en besluitvormingsprocedure over het bestemmingsplan Buitengebied Steenderen/Hummelo en Keppel.

De gemeenteraad van Bronckhorst heeft op 30 juni 2011 de plan-MER vastgesteld.

Met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan moet toepassing worden gegeven aan de Wet milieubeheer. De plan-MER met de hiervoor genoemde stukken ligt daarom gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

U kunt de plan-MER met bijbehorende stukken op de volgende manieren inzien:

  • digitaal via www.bronckhorst.nl → infobalie → Ruimtelijke plannen → Zelhem

  • op papier tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Bent u op de genoemde tijden niet in de gelegenheid de stukken in te zien, dan kunt u een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer (0575) 75 02 50.

Zienswijze indienen?

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Bronckhorst, Postbus 200 7255 ZJ Hengelo (Gld.) of telefonisch via nummer 0575-75 02 50. Als u de zienswijze in een hoorzitting wilt (doen) toelichten dient u dat bij het indienen van de zienswijze te vermelden.

Hengelo (Gld.), 14 december 2011

Burgemeester en wethouders van Bronckhorst,

de secretaris,

P.C.M. van Gog.

De burgemeester,

H.A.J. Aalderink.

Naar boven