Wijzigingsplan ‘Nieuwland 2004, wijzigingsplan Schravenlant’

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken bekend dat zij op 22 november 2011 het wijzigingsplan ‘Nieuwland 2004, wijzigingsplan Schravenlant’ hebben vastgesteld en hogere waarden (geluid) hebben verleend ten behoeve van de vervangende nieuwbouw van het Schravenlant College op het adres Hugo de Grootstraat 4–6 te Schiedam.

Aanleiding en plangebied

Omgevingsvergunning is gevraagd voor de vervangende nieuwbouw van het Schravenlant College op het adres Hugo de Grootstraat 4–6 te Schiedam. Het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan ‘Nieuwland 2004’ voor wat betreft het maximaal toegelaten bebouwingspercentage en het realiseren van een extra bouwlaag. Het bestemmingsplan ‘Nieuwland 2004’ biedt de mogelijkheid het bestemmingsplan hiervoor te wijzigen als bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hogere waarden (geluid) zijn verleend voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de school ten gevolge van weg- en railverkeerslawaai.

Ter inzage

Het collegebesluit ligt samen met het wijzigingsplan en het besluit tot vaststellen van hogere waarden vanaf 8 december 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is het Klant Contact Centrum op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.schiedam.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Nieuwland 2004, wijzigingsplan Schravenlant’ en het verlenen van hogere waarden (geluid) kan gedurende de termijn van terinzagelegging door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Aanvullend kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven