Ontwerpprojectbesluit ‘Schorrenweg 16’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Texel maken overeenkomstig artikel 3.11 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 12 december 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpprojectbesluit voor het perceel Schorrenweg 16 te Oosterend. Het ontwerpprojectbesluit wordt genomen ten behoeve van de op 6 juli 2010 ontvangen aanvraag voor een reguliere bouwvergunning fase 1 voor de bouw van een tweede bedrijfswoning op dit perceel, welke wordt gesitueerd aan de Genteweg.

Het bouwplan kan niet in overeenstemming met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied Texel’ en ‘Buitengebied Texel herziening ex artikel 30 WRO’ worden gerealiseerd. Het bouwen van een tweede bedrijfswoning is niet passend binnen de planvoorschriften voor de bestemming ‘Agrarisch gebied’ (categorie 1, klasse a). Als recht mag maar één bedrijfswoning worden gebouwd en de binnenplanse bevoegdheid om alsnog een tweede bedrijfswoning te realiseren kan in dit geval niet worden toegepast. De gevraagde bouwvergunning kan daarom slechts worden verleend door het nemen van een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 Wro.

Op termijn zal het vastgelegde agrarisch bouwperceel bovendien onvoldoende ruimte bieden voor het ter plaatse gevestigde agrarisch bedrijf. Mede daarom ziet het ontwerpprojectbesluit eveneens op een vergroting van dat bouwperceel tot 1,5 hectare.

Het ontwerpprojectbesluit en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf 12 december 2011 tot en met 23 januari 2012 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Emmalaan 15, Den Burg. Tijdens deze periode zijn deze ook te raadplegen op www.texel.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij de publieksbalie liggen naast het ontwerpprojectbesluit en de ruimtelijke onderbouwing ook de daaraan ten grondslag liggende aanvraag om reguliere bouwvergunning fase 1 en bijbehorende tekeningen ter inzage.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 1791 AE Den Burg. Indien u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u daarvoor een afspraak maken met één van de medewerkers van team Vergunningen, via telefoonnummer 0222-362248.

Den Burg, 9 december 2011

Burgemeester en wethouders van Texel.

Naar boven