M.E.R. beoordeling aanmeldingsnotitie Walsbergseweg 40 te Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 11 mei 2011 heeft de Maatschap Gebr. Lammers een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Walsbergseweg 40 te Deurne, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie V, nummer 189.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het oprichten van een agrarisch bedrijf met melk- en kalfkoeien, vrouwelijk jongvee en vleesvarkens. Om de dieren te kunnen houden worden twee nieuwe stallen gebouwd voor het houden van 2.900 vleesvarkens, 300 melk- en kalfkoeien en 70 stuks jongvee. De stal voor het houden van vleesvarkens zal worden voorzien van een combi luchtwasser, BWL 2009.12 en de stal voor de melk- en kalfkoeien zal worden voorzien van het emissiearme systeem ‘Geprofileerde vlakke vloer met hellende gleuven, regelmatige mestafstorten die voorzien zijn van afdichtflappen en dakisolatie’, BWL 2010.35.

Wij hebben besloten dat door Maatschap Gebr. Lammers geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 9 december 2011 gedurende zes weken ter inzage. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden, die rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, bezwaar indienen bij ons college.

Bovengenoemde stukken liggen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis.

Verder liggen de stukken ter inzage in de openbare bibliotheek, Markt 14 te Deurne.

Naar boven