Ontwerp-omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor bouwplan Koninginneweg 83–87

Beschrijving bouwplan

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat zij voornemens zijn om voor een bouwplan voor 22 zorgappartementen aan de Koninginneweg 83–87, een omgevingsvergunning te verlenen. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Binnenstad omdat de locatie daarin de bestemming Bedrijfsdoeleinden heeft. Om die reden wordt voor het plan de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wabo doorlopen, met toepassing van de buitenplanse afwijking als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 van die wet. Voor het plan zal door de raad een verklaring van geen bedenkingen moeten worden afgegeven.

Vaststellen hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat voor het bovengenoemde plan sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde zoals aangegeven in de Wet geluidhinder als gevolg van het verkeer op de Koninginneweg. De geluidsbelasting is lager dan de in de wet aangegeven maximale ontheffingswaarde. Voor de zorgappartementen dient een hogere grenswaarden te worden vastgesteld en in verband hiermee is een ontwerpbesluit opgesteld.

Inzien van stukken

De aanvraag, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 december 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00–19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn vanaf de bovengenoemde datum te vinden op de gemeentelijke website www.hilversum.nl en zijn daarnaast te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: ‘NL.IMRO.0402.11pb01konweg8387-on01’.

Zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat de stukken ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het plan en de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met de heer I. Slager, telefoonnummer 035-6292543.

Hilversum, 8 december 2011

Naar boven