Structuurvisie Huizen ‘Haven van ’t Gooi’

Burgemeester en wethouders van Huizen maken overeenkomstig artikel 2.4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 november 2011 de structuurvisie Huizen ‘Haven van ’t Gooi’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

De raad heeft bij de vaststelling het advies van het college van burgemeester en wethouders overgenomen. Burgemeester en wethouders hebben de raad eerder geadviseerd om de zienswijzen die tegen de ontwerpstructuurvisie zijn ingebracht, niet over te nemen.

In de structuurvisie is het ruimtelijke beleid van de gemeente voor de middellange termijn (10–20 jaar) vastgelegd. De structuurvisie is een ruimtelijke vertaling van de Toekomstvisie van Huizen en is mede door de inbreng van inwoners en organisaties in Huizen tot stand gekomen.

De structuurvisie beschrijft de visie op de inrichting van Huizen en geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkelingen in Huizen. In de structuurvisie zijn zes samenhangende strategieën geformuleerd over wonen, werken, de kust, het buitengebied, het Oude Dorp en het verkeer en vervoer. Met de beschrijving daarvan wordt de Toekomstvisie concreet gemaakt. Bovendien verbeeldt de structuurvisie de samenhang tussen de verschillende gebieden in Huizen.

In de structuurvisie is een projectenlijst opgenomen en een uitvoeringsparagraaf. In de uitvoeringsparagraaf is onder meer de relatie met het ‘Regionaal Fonds met Transformatierechten’ aangegeven. Ook is in de uitvoeringsparagraaf een regeling opgenomen die erin voorziet dat de gemeente kosten van bovenwijkse voorzieningen kan verhalen.

Inzien structuurvisie:

De structuurvisie ligt ter inzage bij het omgevingsloket. De structuurvisie is ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.huizen.nl. door te klikken op ‘wonen’ en vervolgens op ‘structuurvisie’.

De structuurvisie is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.SVHUIZEN2011-VG01

De bestanden van de structuurvisie zijn langs elektronische weg te verkrijgen op:

http://durp.huizen.nl:8080/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0406.SVHUIZEN2011-VG01#imro2008

Huizen, 7 december 2011

Naar boven