Omgevingsvergunning verbindingsweg Op d’n Trichter

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij in de collegevergadering van 29 november 2011 hebben besloten om een omgevingsvergunning te verlenen ten behoeve van de realisering van een nieuwe verbinding tussen de Maastrichterstraat en de Kennedylaan. De nieuwe weg zal een 50 km-regime krijgen. De aanvraag om een omgevingsvergunning behelst de aanleg van de weg inclusief (o.a. geluidwerende) voorzieningen en de aansluitingen op de bestaande wegenstructuur.

Op 1 maart 2011 heeft de raad ingestemd met de aanleg van de weg en besloten dat in dit geval een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Het college heeft tevens hogere waarden wegverkeerslawaai in het kader van de Wet geluidhinder vastgesteld. Hiertoe is een separate publicatie opgesteld.

De omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende bijlagen ligt met ingang van 8 december 2011 gedurende zes weken ter inzage. Het plan kan gedurende deze termijn tijdens de openingstijden worden ingezien bij het loket Vergunningen in de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1.

Tevens kan de ruimtelijke onderbouwing worden geraadpleegd op de gemeentelijke website via www.brunssum.nl/bestemmingsplannen of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van de terinzageligging (vanaf 8 december 2011 tot en met 18 januari 2012) kan tegen het besluit van het college beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden ingediend bij de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld;

  • d. de gronden van het beroep.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Maastricht worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u precies beroep kunt instellen tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’, die u kunt aanvragen bij het onderdeel Voorlichting, telefoonnummer (045) 527 86 33.

Brunssum, 7 september 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven