Ter inzage ligt − ontwerpbestemmingsplan ‘Naastenbest en Dijkstraten-Zuid 2011’ − ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 7 december 2011 tot en met 17 januari 2012, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis het ontwerpbestemmingsplan ‘Naastenbest en Dijkstraten-Zuid 2011’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde, kunnen worden ingezien bij de balie van vakgroep Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan inclusief het ontwerpbesluit hogere grenswaarde in pdf beschikbaar via www.gemeentebest.nl → projecten → Actualisatie bestemmingsplannen → Naastenbest en Dijkstraten-Zuid en digitaal beschikbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bpnaastenbestdijkz-ON01.

De stukken zijn opgesteld ten behoeve van de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor de wijken Naastenbest en Dijkstraten-Zuid en een deel van sportpark Naastenbest. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorzone in het oosten, de Willem de Zwijgerweg in het zuiden, de Ringweg en de plangrens van bestemmingsplan Schutboom in het westen en de achterzijde van de percelen aan de Oirschotseweg in het noorden.

Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0499-360 911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Naastenbest en Dijkstraten-Zuid 2011’

Op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening, ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Naastenbest en Dijkstraten-Zuid 2011’ gedurende bovengenoemde periode ter inzage. Het bestemmingsplan is een beheerplan en dat betekent dat in het bestemmingsplan geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt. Uitzondering is ondermeer de realisatie van een extra woning ten oosten van Kruisparkweg 6. Ook worden niet gerealiseerde bouwtitels uit de vigerende bestemmingsplannen opnieuw positief bestemd.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen.

Heeft u vragen over het ontwerpbestemmingsplan neemt u dan contact op met mw. G.Jansen.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Op 10 november 2011 is een aanvraag ontvangen om het vaststellen van hogere grenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op mogelijk nieuw te realiseren woningen op enkele locaties in het plangebied van bestemmingsplan ‘Naastenbest en Dijkstraten-Zuid 2011’. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarden te verlenen. Ingevolge afdeling 3.4 Awb en artikel 110c van de Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen.

Heeft u vragen over het ontwerp ‘hogere waarde’ besluit neemt u dan contact op met

mw. E. Van Beek.

Best, 6 december 2011

Burgemeester en wethouders gemeente Best.

Naar boven