Vaststelling bestemmingsplan ‘Reparatieplan Herstel West Brabantse Waterlinie’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 24 november 2011 het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Herstel West Brabantse Waterlinie’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Dit plan voorziet in de reparatie van de plankaart van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Herstel West-Brabantse Waterlinie’ voor het gebied Langstraat 3 te Halsteren, waar de bestemming ‘agrarisch bouwblok’ veranderd is in de bestemming ‘wonen’ met de specifieke aanduiding ‘ruimte voor ruimte’. Op de plankaart is de verkeerde symboolcode toegepast, zodat in plaats van een maximale bouwhoogte voor bijgebouwen een minimale bouwhoogte is verwerkt. Hoewel in de regels en in de toelichting de juiste gegevens staan vermeld, is ervoor gekozen om deze administratieve omissie te repareren.

Daarnaast is in de regel voor de bestemming ‘wonen’ een minimale afstand tot de zijdelingse perceelsgrens van 4 meter voor hoofdgebouwen opgenomen om te voorkomen, dat de hoofdgebouwen te dicht op elkaar gebouwd zouden kunnen worden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 12 december 2011 op de gebruikelijke wijze gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Binnen deze termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Omdat er tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen naar voren zijn ingebracht, zijn slechts belanghebbenden daartoe bevoegd, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt na de afloop van de beroepsperiode in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ook bestaat de mogelijkheid het plan via de gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien.

Bergen op Zoom, 9 december 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

Secretaris,

A.C. Spindler.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven