Ontwerpbestemmingsplan ‘Doorsteek Centrum’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het gedeelte van het centrum gelegen tussen Koutenveld, Schiffelerstraat en Kerkstraat (ongeveer tot aan Central). Op deze locatie is een doorsteek (voetgangerspromenade) voorzien met winkels en woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief de daarbij behorende bijlagen ligt met ingang van 8 december 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan en bijbehorende bijlagen kan gedurende deze termijn tijdens de openingstijden worden ingezien bij het loket Vergunningen in de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1, alsmede in de openbare bibliotheek aan de Rumpenerstraat 147.

Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan in pdf-vorm worden geraadpleegd op de gemeentelijke website

http://www.brunssum.nl/Stad_en_Leefomgeving/Ruimtelijke_ordening/Bestemmingsplannen

of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Korte inhoudelijke beschrijving

Het ontwerpbestemmingsplan omvat een globale regeling ten behoeve van de nieuwe ontwikkelingen in het plangebied. Ten behoeve van deze nieuwe ontwikkelingen is nog geen directe bouwtitel in het bestemmingsplan opgenomen. Zodra de nieuwbouwplannen nader geconcretiseerd zijn wordt een uitwerkingsplan in procedure gebracht. Enkele panden aan de Kerkstraat, die niet worden meegenomen in de nieuwe ontwikkeling en buiten het op 24 februari 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrum’ zijn gelaten, worden bestemd conform de huidige feitelijke situatie, e.e.a. volgens de systematiek van het bestemmingsplan ‘Centrum’.

Er wordt geen exploitatieplan in procedure gebracht aangezien met concrete marktpartijen vóór de vaststelling van het bestemmingsplan een samenwerkingsvereenkomst wordt gesloten waarin tevens het wettelijk verplichte kostenverhaal is meegenomen.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn (vanaf 8 december 2011 t/m 18 januari 2012) kunnen door eenieder zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum) danwel mondeling bij de gemeenteraad worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden van de Gemeentewinkel contact opnemen met de medewerkers van voornoemde loket Vergunningen (telefoonnr. 045-527 86 60). De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 7 december 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven