Gewijzigd vastgestelde besluiten ‘Emmeloord, De Deel-Stadshart’ (Coördinatiebesluit)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder maken overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

  • I. de raad in zijn vergadering van 10 november 2011 het bestemmingsplan ‘Emmeloord, De Deel-Stadshart’ gewijzigd heeft vastgesteld;

  • II. dat het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2011 hebben besloten tot verlening van een omgevingsvergunning voor het bouwen en brandveilig gebruik, respectievelijk het slopen en een uitweg maken die betrekking hebben op de binnen het plangebied ‘Emmeloord, De Deel-Stadshart’ te realiseren bebouwing en het gebruik hiervan.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit alsmede de onder II genoemde omgevingsvergunningen liggen met ingang van 8 december 2011 voor een periode van zes weken voor een ieder terinzage op het gemeentehuis, bij het loket Woonomgeving en op de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl.

De interactieve verbeelding is raadpleegbaar op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0171.BP00512-VS01

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.noordoostpolder.nl/planfolder/NL.IMRO.0171.BP00512-/NL.IMRO.0171.BP00512-VS01

Begrenzing/ inhoud plan

Het bestemmingsplan ‘Emmeloord, De Deel-Stadshart’ regelt het gebruik en de bouwmogelijkheden van de gronden en opstallen binnen het gebied dat als volgt is begrensd:

  • de noordgrens wordt gevormd door de Koningin Julianastraat;

  • de oostgrens wordt gevormd door De Deel en de Beursstraat;

  • de zuidgrens door de Korte Dreef;

  • de westgrens door Onder de Toren.

Gewijzigde vaststelling

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan betreft:

  • a. Regels

    • artikel 1 (Begrippen) toegevoegd de begrippen: dienstverlening en dienstverlenend bedrijf en/ of dienstverlenende instelling;

    • aan de bestemmingen Centrum-I (artikel 3) en Centrum-II (artikel 4) aan lid 4. 1, de leden a en b respectievelijk lid 5.1 toegevoegd: ‘dienstverlening’;

    • aan artikel 10, lid 10.5.1 onder a toegevoegd de zin: ‘Onder het houden van evenementen tevens wordt verstaan het opbouwen en afbreken van voorzieningen’;

    • aan artikel 10, lid 10.5.1 is toegevoegd het lid b: ‘Het tegelijkertijd toestaan van meer dan 4.000 bezoekers’.

    De in deze artikelen opgenomen nummering is hierop aangepast.

  • b. Toelichting

    • deze is naar aanleiding van de wijziging van de regels hierop aangepast;

    • aan § 3.5 (Milieuaspecten) is toegevoegd een subparagraaf 3.5.6 MER;

    • § 5.3 (Crisis- en herstelwet) - tekst is gewijzigd;

    • bijlage 13 (Grex document, gemeente Noordoostpolder, juli 2011) - de hierin opgenomen oppervlaktematen zijn aangepast.

  • c. Reactie- antwoordnota

    Reactie raad onder nr. 38 (Ten onrechte van toepassing verklaring Crisis- en herstelwet) nr. 13 is gewijzigd.

Beroep/ voorlopige voorziening

Een belanghebbende die tijdig haar/ zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan respectievelijk de ontwerpomgevingsvergunningen bij de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aan kan tonen dat zij/ hij redelijkerwijs niet in staat is geweest haar/ zijn zienswijze bij de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders naar voren te brengen, kan gedurende deze periode beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA De Haag. Daarbij dient aangegeven te worden op welk onderdeel van de besluiten (bestemmingsplan dan wel omgevingsvergunning) deze betrekking heeft.

Ten aanzien van die delen van het bestemmingsplan die bij de vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan ook door belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen deze wijziging, beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Er dient in het beroepschrift vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor nadere informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer R. Groote Bromhaar, telefoon (0527) 63 34 14.

Naar boven