Kennisgeving besluit verlening omgevingsvergunning middels afwijking voor het perceel Sniepweg 13c Waddinxveen, nr. 20110142

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen hebben op 24 november 2011 besloten tot afgifte van een omgevingsvergunning voor de vervangende nieuwbouw en uitbreiding van het clubgebouw van de Hockeyclub Waddinxveen op het perceel aan de Sniepweg 13c, kadastraal bekend gemeente Waddinxveen, sectie C nummer 01928. Gezien de strijdigheid met het vigerend bestemmingsplan ‘Bebouwde kom Waddinxveen’ is hiertoe gebruik gemaakt van de afwijkingsmogelijkheid als opgenomen in art. 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo. De gemeenteraad heeft middels besluit van 12 januari 2011 (nr. 10/104) categorieën aangewezen waartoe een verklaring van geen bedenkingen niet benodigd is (art. 6.5 lid 3 Bor). Het plan behoort hiertoe nu het een van deze categorieën betreft (binnen de bebouwingscontour, voorzieningen waaronder sport tot een oppervlakte van 1.000 m2).

In kader van genoemde afwijkingsmogelijkheid is de uitgebreide procedure doorlopen en hebben het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken vanaf 22 september t/m 2 november 2011 zowel digitaal (gemeentelijke website) als analoog ter inzage gelegen met de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Binnen deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Mitsdien is besloten tot afgifte van de omgevingsvergunning.

Het besluit om afgifte omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken is vanaf 8 december 2011 raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.PBhcwSniepweg13-0401). Vanaf deze datum is het voor een periode van zes weken (8 december 2011 t/m 18 januari 2012) mogelijk voor degene die een zienswijze heeft ingediend of degenen die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, beroep in te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingediend kan – indien onverwijlde spoed dat vereist – tevens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van deze rechtbank. Wij wijzen erop dat voor zowel het indienen van een beroep alsook een verzoek om voorlopige voorziening griffierecht is verschuldigd.

Naar boven