Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Hoofdweg Oostvoorne’

B&W Westvoorne maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Hoofdweg Oostvoorne’ met ingang van 8 december gedurende zes weken ter inzage liggen in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje. Dit in overeenstemming met de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. De ontwerpplannen zijn ook in te zien op www.westvoorne.nl/grondgebied, onder ‘bestemmingsplannen/fasen/ontwerp’ of via de website RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de Hoofdweg in Oostvoorne. De Hoofdweg vormt de oostgrens van het plangebied. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het perceel Hoofdweg 4. De watergang aan de achterzijde van de woningen aan de Kruisbooglaan en Koningslaan vormt de westgrens. In het noorden wordt het plangebied begrensd door de achtertuinen van de woningen aan de Brielseweg 10 en Hoofdweg 2.

Het bestemmingsplan maakt de aanleg van een nieuwe woonwijk mogelijk met maximaal 58 woningen. Ook de realisering van een waterberging wordt met dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan maakt bouwplannen mogelijk in de zin van artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. Omdat de gemeente niet alle gronden in eigendom heeft en niet met alle eigenaren een overeenkomst heeft gesloten, is de gemeente op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om een exploitatieplan vast te stellen. Hiermee is het mogelijk om kosten te verhalen die samenhangen met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk. Tevens bevat het exploitatieplan locatie-eisen, onder andere over de inrichting van de openbare ruimte.

Tijdens de bovengenoemde termijn kan schriftelijk of mondeling een zienswijze worden ingediend. Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen door een ieder worden ingediend bij de gemeenteraad. Zienswijzen over het exploitatieplan kunnen door belanghebbenden worden ingediend bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met Jeroen Koch van de sector Grondgebied via telefoonnummer (0181) 40 80 28.

Rockanje, 7 december 2011

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris,

A. Vlekke.

De burgemeester,

P. de Jong.

Naar boven