Ontwerpbestemmingsplan Oost / Oranjebuurt 2009

Het college van B&W heeft voor het gebied Oost / Oranjebuurt een bestemmingsplan voorbereid. Het betreft een herziening van de nu geldende bestemmingsplannen. Met het bestemmingsplan wordt beoogd om de veelal oudere plannen aan te passen en meer mogelijkheden te creëren voor burgers en particuliere organisaties.

Het plangebied heeft betrekking op het gebied dat in het noorden/oosten globaal begrensd wordt door de Amalia van Solmsstraat, de Industrieweg, de Noorderweg, de Prins Hendrikstraat en De Vos van Steenwijklaan, in het oosten door de Kanaalweg, in het zuiden door Het Haagje en in het westen door de Notaris Mulderstraat, de Wilhelminastraat, de Schoolstraat, de Prinses Margrietstraat en de Prins Mauritsstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 7 december 2011 tot en met 17 januari 2012 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ten opzichte van het voorontwerp zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het Haagje 143b is gewijzigd van een bestemming Kantoor naar bestemming Bedrijf, conform huidige situatie. Enkele woningen zijn van een juiste bouwklasse voorzien. Tevens is het gedeelte aan de Noorderweg, tussen Noorderweg 38 en 48, gewijzigd van een bestemming Verkeer naar een bestemming Bedrijf. Hierbij is aansluiting gezocht bij het vigerende bestemmingsplan, rekening houdend met de omgeving. Voor de toegestane vormen bij de bestemming Bedrijf is een geselecteerde bedrijvenlijst opgenomen in de bijlage bij de regels, de zogenaamste Staat van bedrijfsactiviteiten. De steenhouwerij aan de Grote Kerkstraat 65 heeft een aanduiding gekregen op de verbeelding. Verder zijn in de toelichting enkele ambtelijke wijzigingen aangebracht.

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn zienswijze over dit ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken, hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw M. Barends via telefoonnummer 14 0528.

Hoogeveen, 6 december 2011

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven