Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 25 november 2011, nr. DWJZ-3092970, houdende aanpassing van enkele subsidieregelingen in verband met te laat ingediende aanvragen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In de artikelen 14, tweede lid, en 15, eerste lid, van de Regeling palliatieve terminale zorg wordt ‘blijft buiten behandeling’ vervangen door: wordt afgewezen.

ARTIKEL II

In artikel 3, vijfde en zesde lid, van de Subsidieregeling stageplaatsen zorg wordt ‘blijft buiten behandeling’ vervangen door: wordt afgewezen.

ARTIKEL III

In artikel 3, vijfde en zesde lid, van de Subsidieregeling stageplaatsen zorg 2011/2012 wordt ‘blijft buiten behandeling’ vervangen door: wordt afgewezen.

ARTIKEL IV

In artikel 3, vijfde lid, van de Subsidieregeling ziekenhuisopleidingen wordt ‘blijft buiten behandeling’ vervangen door: wordt afgewezen.

ARTIKEL V

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

In enkele subsidieregelingen die gebaseerd zijn op de Kaderwet VWS-subsidies, is een fatale termijn opgenomen voor het indienen van aanvragen. Het betreft de Regeling palliatieve terminale zorg, de Subsidieregeling stageplaatsen zorg, de Subsidieregeling stageplaatsen zorg 2011/2012 en de Subsidieregeling ziekenhuisopleidingen. Aanvragen van subsidies op grond van die regelingen worden niet gehonoreerd als ze te laat zijn ingediend. In die regelingen is bepaald dat zulke aanvragen buiten behandeling worden gelaten. Artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht, dat het buiten behandeling laten van aanvragen regelt, gaat evenwel uit van de mogelijkheid dat er aan een aanvraag een gebrek kleeft dat hersteld kan worden. Bij te laat ingediende aanvragen is herstel evenwel niet mogelijk. Daarom kan beter bepaald worden dat zulke aanvragen worden afgewezen.

Aangezien het een reparatie betreft die bovendien materieel geen verschil maakt voor de afhandeling van lopende aanvraagprocedures, treedt deze regeling in afwijking van het beleid rond vaste verandermomenten bij regelgeving direct in werking.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven