Ontwerpwijzigingsplan IJpelaar, Zorgvlietstraat 1

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘IJpelaar, Zorgvlietstraat 1’(NL.IMRO.0758.BW2010027002-0301)ter inzage ligt. Dit ontwerpwijzigingsplan voorziet in een planologische regeling voor het realiseren van een appartementencomplex in twee gebouwen met een maximale hoogte van 35 meter aan de Loevesteinstraat. De bebouwing aan de Zorgvlietstraat wordt maximaal 10 meter hoog.

De locatie betreft het perceel van de voormalige Rüttchengarage, gelegen op de hoek Zorgvlietstraat, Zwijnsbergenstraat en Loevesteinstraat.

Wet geluidhinder

Het genoemde wooncomplex ligt binnen de geluidzone van de wegen Loevesteinstraat, Zwijnsbergenstraat en de Flodderdreef. Er is akoestisch onderzoek uitgevoerd en uit dit onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden ten gevolge van de geluidbelasting van de Loevesteinstraat en de Zwijnsbergenstraat. Om de woningbouw op deze locatie mogelijk te maken is het college van burgemeester en wethouders voornemens te besluiten hogere waarden te verlenen op basis van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan alsmede de ontheffing voor hogere grenswaarde met bijbehorend akoestisch onderzoek liggen van 10 februari 2011 tot en met 23 maart 2011 ter inzage bij Infobalie 19–20 in het Stadskantoor. De stukken zijn tevens te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, ‘Wonen Wijken en Vervoer’ → Ruimtelijke Plannen → Bestemmingsplannen in procedure’.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en/of mondeling uw zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan en de ontheffing hogere grenswaarde naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen naar het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 5293896.

Breda, 7 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Breda,

P.A.C.M. van der Velden,

burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek,

secretaris.

Naar boven