Beoordeling aanmeldnotitie MER Kuilstraat 17, 6035 AW Ospel

Volgens categorie 14 van onderdeel D van het Besluit m.e.r. geldt de m.e.r.-beoordelingsplicht bij het oprichten, wijzigen of uitbreiden van een inrichting bestemd voor het fokken, mesten of houden van 750 of meer plaatsen voor zeugen, maar niet meer dan 900 plaatsen voor zeugen (onderdeel C van het Besluit m.e.r.). Voor gespeende biggen is geen grens opgenomen in onderdeel C. In onderdeel D is de grens van 2.700 gespeende biggen opgenomen. Er moet worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen waardoor een Milieu Effect Rapport nodig is.

Volgens artikel 7.17 hebben burgemeester en wethouders van Nederweert besloten dat voor onderstaande activiteit geen Milieu Effect Rapport nodig is, omdat er zich geen ‘bijzondere omstandigheden’ voordoen die om het opstellen van een Milieu Effect Rapport vragen:

  • Henderikx V.O.F., Kuilstraat 17, 6035 AW Ospel voor het voornemen tot het uitbreiden en wijzigen van een zeugenhouderij gelegen Kuilstraat 17 te Ospel. Het voornemen betreft in hoofdzaak het oprichten van een nieuwe stal voor 2.000 gespeende biggen en 650 zeugen en het veranderen van een stal voor het houden van 240 zeugen. In totaal gaat de wijziging gelden voor 890 zeugen.

U kunt het besluit tijdens openingsuren inzien van 9 december 2011 t/m 19 januari 2012 bij de Centrale Klantenbalie van de gemeente Nederweert, Raadhuisplein 1 in Nederweert.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is bovengenoemd besluit niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij het besluit de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Nederweert, 8 december 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven