Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Urkerhard en Hooilanden

Burgemeester en Wethouders van Urk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 oktober 2011 de bestemmingsplannen Urkerhard en Hooilanden gewijzigd heeft vastgesteld.

Urkerhard

Het plangebied bestaat voornamelijk uit de woonwijken in de polder. Hoewel het plan in overwegende mate de feitelijke situatie vastlegt, is een beperkt aantal nieuwe ontwikkelingen meegenomen. Het nieuwe plan vervangt een twintigtal bestemmingsplannen.

Hooilanden

Het plangebied bevat voornamelijk het woongebied dat tot het oude eiland behoort. Het plan legt in overwegende mate de feitelijke situatie vast. Het nieuwe plan vervangt een twaalftal bestemmingsplannen.

De wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zijn hoofdzakelijk ambtshalve aangebracht. Het betreft hier met name aanpassingen van ondergeschikte en technische aard, omissies in de toelichting, regels en/of plankaart die na de terinzagelegging aan het licht zijn gekomen. Daarnaast is er in beide bestemmingsplannen een nieuwe archeologische bestemming toegevoegd. In het bestemmingsplan Hooilanden zijn bouwvlakken nabij de Urkerweg nauwkeuriger ingetekend.

De bestemmingsplannen liggen vanaf vrijdag 2 december 2011 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor eenieder ter inzage bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ → ‘bestemmingsplannen’.

De interactieve verbeelding van Urkerhard is te vinden op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.Urkerhard-0302.

De interactieve verbeelding van Hooilanden is te vinden op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BP2010Ho-0302

De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk/indexer.xml

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken (art. 6.13 Awb);

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Urk bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Urk, 1 december 2011

Burgemeester en wethouders van Urk,

J. Kroon,

burgemeester.

M. Bogerd,

secretaris.

Naar boven