Ontwerp-omgevingsvergunning zorgcomplex Oranje Weeshuisstraat 1 / Ontwerpbesluit hogere grenswaarde verkeerslawaai Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 2 december 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt de ontwerp-omgevingsvergunning 1e fase voor afwijken van een bestemmingplan als bedoeld in artikel 2.1, lid 1,onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor het realiseren van een zorgcomplex op het perceel Oranje Weeshuisstraat 1 (perceel voormalige pastorie Hervormde gemeente).

Inhoud omgevingsvergunning:

Het betreft de realisatie van een kleinschalig woon/zorgcentrum voor ouderen met dementie. De nieuwbouw is gesitueerd achter het bestaande hoofdgebouw en zal bestaan uit 2 bouwlagen met een flauwe kap.

Inzien omgevingsvergunning:

De ontwerp-omgevingsvergunning is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op ‘Wonen’, vervolgens op ‘Projecten` en op ‘Omgevingsvergunning Oranje Weeshuisstraat 1’, kunt u de ontwerp-omgevingsvergunning raadplegen.

De ontwerp-omgevingsvergunning is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.PBOWHSTRAAT12011-OW01

De bestanden van de ontwerp-omgevingsvergunning zijn langs elektronische weg te verkrijgen op:

http://durp.huizen.nl:8080/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0406.PBOWHSTRAAT12011-OW01#imro2008

Daarnaast ligt de ontwerp-omgevingsvergunning vanaf 2 december 2011 ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30–17.00 uur, wo: 07.30–19.30 uur en vr: 08.30–16.00 uur.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere grenswaarde vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder ten gevolge van het wegverkeer. Dit besluit heeft betrekking op de zuidgevel van het op te richten zorgcomplex waarvoor een waarde van 56 dB wordt vastgesteld.

Reageren:

In de periode van 2 december 2011 tot en met 12 januari 2012 kan eenieder wat betreft de ontwerp-omgevingsvergunning en kan een belanghebbende wat betreft het ontwerpbesluit hogere grenswaarde schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 5, 1270 AA, Huizen.

Indien u mondeling zienswijzen wenst kenbaar te maken, kunt u contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (tel nr. 035-52 81 510).

Huizen, 1 december 2011

Naar boven