Projectbesluit Penningsveer 5 ws

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 22 november 2011 het projectbesluit Penningsveer 5 ws genomen. Het besluit houdt verband met de aanvraag om een ligplaatsvergunning voor het vervangen van een bestaand woonschip door een nieuw woonschip op genoemd perceel. Het nieuwe woonschip heeft een hoogte van 3.85 m in plaats van de in het geldende bestemmingsplan toegestane hoogte van 3.50 m. De procedure van het projectbesluit voorziet in het afwijken van het bestemmingsplan om deze hoogte toe te staan.

Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, of kunnen aantonen dat redelijkerwijs niet eerder te hebben kunnen doen met ingang van 1 december 2011 tot en met 11 januari 2012, tegen het projectbesluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR HAARLEM.

Het beroep schorst niet de inwerkingtreding van het projectbesluit. De inwerkingtreding van het projectbesluit is op 12 januari 2012, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR HAARLEM. In dat geval wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het projectbesluit met de bijbehorende stukken ligt op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur ter inzage bij de afdeling Ruimte, Teding van Berkhoutweg 3 in Halfweg. Daarnaast is het te zien op www.haarlemmerliede.nl.

Halfweg, 30 november 2011

Naar boven