Bestemmingsplan ‘De Horst’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 6 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘De Horst’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan maakt de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk mogelijk in het gebied dat globaal wordt begrensd door Hooistraat, Horst, Waalbandijk en de achterzijde van de percelen aan de Nieuwstraat in Druten. Het gaat hierbij om een programma van 36 eengezinswoningen en drie appartementenblokken, waarin in totaal 55 appartementen worden gerealiseerd. Het plangebied betreft de kadastrale percelen gemeente Druten, sectie B, nummers 3385, 3606 (ged), 3608, 3942 (ged), 4050 (ged), 4053, 4111, 4116 (ged), 4235, 4492 (ged), 4691(ged).

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op de volgende aspecten:

Toelichting:

  • Er is een nieuw akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hierdoor is paragraaf 4.2.1 aangepast

  • Inmiddels is op 7 juli 2011 door de gemeenteraad het rapport ‘Faseren & Doseren: Naar een kwalitatief woonprogramma’ vastgesteld. Dit is in paragraaf 3.4.2 verwerkt.

Verbeelding:

  • De begrenzing van het plangebied is aan de noordzijde aangepast, zodat de begrenzing is afgestemd met het aangrenzende ontwerpbestemmingsplan ‘Afferdense en Deestse Uiterwaarden’.

Regels:

  • In de begripsbepalingen is het begrip ‘bijgebouw’ aangepast. Hiermee wordt wonen boven garages mogelijk.

Voor het overige is het vastgestelde bestemmingsplan niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 1 december 2011 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 te Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de website van de gemeente (www.druten.nl/plaatselijknieuws → Gemeenteblad → 30 november 2011) en op de landelijke website (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPdrudehorst-1103). De bronbestanden zijn beschikbaar op www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPdrudehorst-1103.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens kan gedurende de beroepstermijn – naast een beroepschrift – een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Zonder dit verzoek treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Op het besluit tot gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen ingevolge artikel 1.6a van de Chw geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Druten, 30 november 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

J.J. Driessen.

De burgemeester,

L.J.E.M. van Riswijk.

Naar boven