Gedeeltelijke nieuwe vaststelling bestemmingsplan ‘Zeist Noord’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijk ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 8 november 2011 opnieuw heeft besloten over het bestemmingsplan ‘Zeist Noord’ en dit plan gedeeltelijk opnieuw heeft vastgesteld.

Het betreft reparaties van die onderdelen van het plan, die door de Raad van State zijn vernietigd bij uitspraak van 21 juli 2010:

  • 1. het toestaan van twee aaneengesloten woningen op het perceel Bachlaan 53 in plaats van één vrijstaande woning;

  • 2. het toestaan van kantoren op de begane grondlaag in het centrumgebouw aan de Vollenhovelaan, en

  • 3. het toestaan van maatschappelijke voorzieningen in de vorm van gezondheidszorg zoals huisarts, fysiotherapie in het centrumgebouw aan de Vollenhovelaan.

Het nieuwe vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 december 2011 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal aan Slotlaan 20 te Zeist. De openingstijden van de balie zijn: ma. t/m wo. 08.00–15.00 uur, do. 12.00–20.00 uur en vr. 08.00–12.30 uur. De stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten.

Op grond van artikel 8.2 eerste lid Wro kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen (wat voor eenieder geldt), beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks een beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven