Kennisgeving ex artikel 1.3.1. Bro alsmede de coördinatieregeling ten behoeve van de realisatie van een brandweerkazerne

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 29 november 2011 heeft besloten de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen. Dit in verband met het voornemen om op het perceel naast muziekschool ‘De Baerne’ aan de 2e Barendrechtseweg een brandweerkazerne te realiseren.

De volgende ontwerpbesluiten worden via de coördinatieregeling voorbereid:

  • Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het “Brandweerkazerne gemeente Barendrecht”.

  • Een omgevingsvergunning voor de activiteit:

    • o Bouwen;

    • o Kappen van bomen;

  • Maatwerkvoorschriften als bedoeld in artikel 2.1, derde lid van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (verder: ‘het Activiteitenbesluit’

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en ook andere vergunningen en voorschriften gelijktijdig en gecoördineerd te laten verlopen met het ontwerpbestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning en bekendmaking van de maatwerkvoorschriften kunnen beroep en een verzoek om voorlopige voorziening tegen al deze besluiten in eerste en enige aanleg worden ingesteld bij de (Voorzitter van de)Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op dit moment worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd. Ook is het op dit moment niet mogelijk om zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Gelegenheid tot het indienen van zienswijzen zal te zijner tijd worden geboden tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende ontwerpbesluiten. Hiervan zal vooraf kennis worden gegeven in ‘Blik op Barendrecht’, de Staatscourant en op de gemeentelijke website www.barendrecht.nl.

Naar boven