Kennisgeving Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Schollebos e.o. (en omgeving)

Voor het stadsdeelpark Schollebos en omgeving is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding.

De Nota van Uitgangspunten inclusief de Ruimtelijke Visie Schollebos e.o. geldt als het kader voor het op te stellen nieuwe bestemmingsplan Schollebos e.o.

Het bestemmingsplangebied ‘Schollebos e.o.’ wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde de Nieuwerkerkse Tocht;

  • aan de westzijde de Capelseweg (inclusief de Capelseweg) en de Kanaalweg (inclusief de Kanaalweg);

  • aan de zuidzijde de Abram van Rijckevorselweg (exclusief de Abram van Rijckevorselweg);

  • aan de oostzijde de gemeente Zuidplas (voorheen Nieuwerkerk aan den IJssel).

Als het bestemmingsplan ‘Schollebos e.o.’ in werking treedt vervallen voor dit gebied de bestemmingsplannen ‘Stadsdeelpark’, ‘Stadsdeelpark herziening I en II’, ‘Schenkel-Oost’ en een gedeelte van ‘’s-Gravenweg-West 2006’.

Reageren op voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Over het voornemen voor de actualisering van dit bestemmingsplan wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van de actualisatie van dit bestemmingsplan er ook geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

De voor Schollebos e.o. geldende bestemmingsplannen zijn verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen elke 10 jaar te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan is voornamelijk de bestaande situatie vastleggen (conserverend karakter). Er zijn een paar ontwikkelingen die zijn opgenomen als uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan. Hiervoor wordt verwezen naar de Nota van Uitgangspunten.

Waar kunt u de Nota van Uitgangspunten en de Ruimtelijke Visie bekijken?

Er zijn verschillende manieren om de (concept)Nota van Uitgangspunten en (concept) Ruimtelijke Visie in te zien:

  • 1. internet

Op www.capelleaandenijssel.nl

  • 2. Informatiecentrum

Tijdens openingstijden bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis.

  • 3. inloopbijeenkomst

Op 8 december 2011 van 19.30 tot 21.00 uur houden wij een inloopavond in het IJsselcollege, Kanaalweg 52a. Om 19:.45 wordt een korte presentatie/uitleg gegeven. U kunt gedurende de avond vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente.

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen voor de Nota van Uitgangspunten, de Ruimtelijke Visie en het nieuw op te stellen bestemmingsplan Schollebos e.o.? Dan kunt u reageren op de Nota van Uitgangspunten en de Ruimtelijke Visie Schollebos e.o.

Reacties

U kunt van 1 december 2011 tot en met 1 januari 2012 een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, dit doet u door:

  • 1. het reactieformulier op www.capelleaandenijssel in te vullen;

  • 2. uw reactie te mailen aan: ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl onder vermelding van NvU Schollebos;

  • 3. het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van NvU Schollebos;

  • 4. het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw M.E. Smits, telefoonnummer (010) 2828792, e-mail: m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Hoe gaat het verder?

Uw inspraakreacties worden verwerkt in de Nota van Uitgangspunten Schollebos e.o. De Nota van Uitgangspunten inclusief de Ruimtelijke Visie wordt vastgesteld door de gemeenteraad en dient als kader voor het op te stellen bestemmingsplan Schollebos e.o.

Na vaststelling van deze nota volgen nog de stappen van het voorontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbestemmingsplan, voordat het daadwerkelijke bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld. De terinzagelegging van de verschillende stappen worden in de IJssel- en Lekstreek, de Staatscourant en via www.capelleaandenijssel.nl bekend gemaakt. U kunt bij elke stap nog uw reactie geven.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848792, e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven