Vastgesteld projectbesluit en bouwvergunning bouwplan Promenade 143–197 ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.11 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij op 15 november 2011 het projectbesluit voor het bouwplan op de percelen Promenade 143–197 gewijzigd hebben vastgesteld. Daarbij heeft het college besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Ook hebben burgemeester en wethouders een bouwvergunning voor dit bouwplan verleend. De collegebesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 december 2011, totdat de beroepstermijn is verstreken, voor iedereen ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting

Op de percelen Promenade 143−197 staat een gebouw met een aantal winkels op de begane grond. De eerste en tweede verdieping bestaat uit kantoorruimte. De kantoorruimte staat sinds mei 2008 leeg. De eigenaar is van plan om de kantoorruimte te verbouwen tot winkelruimte en aan de achterzijde uit te breiden. Op de begane grond verdwijnt de aparte entree naar de kantoorruimtes en wordt een nieuwe gevel gerealiseerd met nieuwe entree’s naar de winkelruimten. Aan de achterzijde wordt de eerste verdieping uitgebreid waardoor een even grote winkelruimte als op de begane grond ontstaat. Uit esthetische overwegingen wordt er tegen de achtergevel een framewerk geplaatst waarin klimplanten kunnen groeien. De nieuwe functie op de verdiepingen en het framewerk aan de achterzijde zijn in strijd met het bestemmingsplan.

Voor de motivering van het besluit wordt verwezen naar de bij het projectbesluit behorende ruimtelijke onderbouwing.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht in de bij het projectbesluit behorende ruimtelijke onderbouwing. Op verzoek van het Hoogheemraadschap Rijnland is een aantal beleidsteksten nu opgenomen in paragraaf 3.4 van de ruimtelijke onderbouwing. Tevens is het positieve wateradvies van het Hoogheemraadschap Rijnland nu opgenomen in paragraaf 4.9 van de ruimtelijke onderbouwing.

Beroepsmogelijkheid gewijzigd projectbesluit/bouwvergunning/geen exploitatieplan

Met ingang van 2 december 2011 kan er gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, door:

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Awb tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht inzake het ontwerpprojectbesluit en/of de ontwerpbouwvergunning;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders heeft aangebracht bij de vaststelling van het projectbesluit ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit.

Met ingang van 2 december 2011 kan er gedurende een termijn van zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage.

Beroepschriften kunt u richten aan de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening kunt u richten aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/index.php?simaction=content&mediumid=7&pagid=1687&rubriek_id=4072&stukid=21661

Het projectbesluit en de bouwvergunning met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.PB00009-0003. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.PB00009-0003.

Zoetermeer, 1 december 2011

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

H.M.M. Koek.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven