Openbare bekendmaking sluiting begraafplaats Martinuskerk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 15 november 2011 hebben besloten tot geslotenverklaring van de gemeentelijke begraafplaats nabij de Martinuskerk aan de Kerkstraat te Cuijk met ingang van 5 juni 2001.

Het gemeentebestuur van Cuijk is met het bestuur van de Parochie Sint Martinus Cuijk overeengekomen de bijzondere begraafplaats − met uitzondering van de kapel − nabij de Martinuskerk aan de Kerkstraat te Cuijk over te nemen.

De notariële overname is gerealiseerd op 7 november 2011. Vanaf deze datum is de begraafplaats Martinuskerk een gemeentelijke begraafplaats waarop de gemeentelijke verordening en uitvoeringsbesluit van toepassing is.

Het kerkbestuur had al eerder besloten om er geen begravingen meer te doen. Wij hebben daaropvolgend op 15 november 2011 het besluit genomen deze begraafplaats met terugwerkende kracht officieel te sluiten per 5 juni 2001. Er kan dus niet meer worden begraven waardoor ook bijzettingen niet meer mogelijk zijn.

Ingevolge artikel 45 van de Wet op de Lijkbezorging kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot geslotenverklaring in beroep komen bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch.

Er zijn nog graven waarop rechten berusten. Van zo'n particulier graf worden de gedenktekens en grafbedekking zoveel als mogelijk behouden als onderhoud in overeenstemming met de bepalingen van de geldende verordening plaats vindt.

Zij die menen rechthebbende te zijn worden dringend verzocht contact op te nemen met de afdeling Publiekszaken, cluster Burgerzaken (0485-396704/707)

Bij de overige graven (dit zijn algemene graven) worden gedenktekens en grafbedekking die in slechte staat van onderhoud zijn verwijderd.

Voor informatie kunnen belanghebbenden contact op nemen met de afdeling Publiekszaken, cluster Burgerzaken (0485-396704/707)

Cuijk, 29 november 2011

Burgemeester en wethouders van Cuijk,

Mr. W.A.G. Hillenaar,

burgemeester.

P.M. van de Koolwijk,

secretaris.

Naar boven