Vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 8 november 2011 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de volgende twee bestemmingsplannen heeft vastgesteld.

  • ‘Bestemmingsplan Buitengebied, agrarisch bouwperceel Hulpensteinweg Rouveen’. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het agrarisch bedrijf aan de Oude Rijksweg 394 te verplaatsen naar een locatie aan de Hulpensteinweg, gedeelte tussen Geezenland en Conradskade. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen een nieuw grondgebonden agrarisch bedrijf op te richten binnen een agrarisch bouwperceel van maximaal 1,5 hectare. Daarnaast is in het plan aandacht voor de instandhouding en versterking van landschappelijke waarden.

  • ‘Bestemmingsplan Buitengebied, agrarisch bouwperceel Molenhoeksweg-Dekkersweg Rouveen. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het agrarisch bedrijf aan de Oude Rijksweg 217 te verplaatsen naar een locatie aan de Hulpensteinweg, gedeelte tussen Geezenland en Conradskade. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen een nieuw grondgebonden agrarisch bedrijf op te richten binnen een agrarisch bouwperceel van maximaal 1,5 hectare. Daarnaast is in het plan aandacht voor de instandhouding en versterking van landschappelijke waarden.

De vastgestelde bestemmingsplannen zijn te raadplegen via www.staphorst.nl en:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0180.5102009005-VS01 (Hulpensteinweg)

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0180.5102009006-VS01 (Molenhoeksweg)

De bestanden zijn beschikbaar op:

http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5102009005- (Hulpensteinweg)

http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5102009006- (Molenhoeksweg)

Beide vastgestelde bestemmingsplannen liggen tevens voor eenieder ter inzage vanaf vrijdag 2 december 2011 voor de duur van 6 weken in het gemeentehuis van Staphorst, publieksbalie Grondgebied. In het gemeentehuis kunt u zowel de analoge als de digitale versie bekijken en kunnen medewerkers van de gemeente u meer vertellen over het bestemmingsplan. De publieksbalie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur en op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven