Ontwerpbestemmingsplan Watervogelbuurt-Hoograven-Tolsteeg

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 1 december 2011 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan Watervogelbuurt-Hoograven-Tolsteeg.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen in het zuidoosten van Utrecht en omvat globaal de wijken Watervogelbuurt, Hoograven en Tolsteeg. Het plangebied wordt begrensd door de Kromme Rijn aan de noordzijde, de Vaartsche Rijn en de Vaartse straat aan de westzijde, de rijksweg A12 aan de zuidzijde en de Waterlinieweg en de noord–zuid lopende spoorlijn (Hilversum–Culemborg) aan de oostzijde.

Het bestemmingsplan richt zich op de actualisering van het ruimtelijk beleid voor de genoemde wijken. De bestaande ruimtelijk-functionele structuur vormt de basis.

Eerdere terinzagelegging

Een ontwerpbestemmingsplan voor dit gebied heeft eerder dit jaar ter inzage gelegen. Bij het behandelen van de ingekomen zienswijzen en het na-inventariseren van het plangebied is geconstateerd dat het ontwerpbestemmingsplan op een groot aantal punten nog een aanpassing en/of verbetering behoefde. Om die reden is besloten om de procedure voor dit eerdere ontwerpbestemmingsplan niet verder te vervolgen, maar een aangepaste en verbeterde versie van het ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage te leggen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van 1 december gedurende zes weken, dus tot en met 11 januari 2012 ter inzage bij:

Informatiecentrum Gemeente Utrecht,

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht,

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling,

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht,

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijkbureau Zuid,

't Goylaan 125, Utrecht,

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Inzien via ruimtelijke plannen.nl

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten

team Juridische Zaken, t.a.v. de heer S. de Boer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'ontwerpbestemmingsplan Watervogelbuurt-Hoograven-Tolsteeg'.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0278) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De terinzagelegging loopt tot en met 11 januari 2012.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven