Ontwerpbestemmingsplan Vossenberg West II

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 7.10 van de Wet milieubeheer bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Vossenberg West II van vrijdag 2 december 2011 tot en met donderdag 12 januari 2012 ter inzage ligt, evenals het bijbehorende Milieueffectrapport (MER), de aanverwante gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunningen en het ontwerpgeluidbeheerplan Vossenberg West en Midden.

Vossenberg West II is een afronding van het bestaande bedrijventerrein Vossenberg. Het bedrijventerrein Vossenberg West II voorziet in de behoefte aan bedrijfslocaties op middellange termijn. In totaal omvat het geplande bedrijventerrein 100 hectare bruto bedrijventerrein. Vossenberg West II is bereikbaar via de weg (Burgemeester Letschertweg) en via het water (Wilhelminakanaal). Het bedrijventerrein krijgt ook een langshaven met zwaaikom voor schepen en een bijbehorende containerterminal.

Coördinatieregeling

De artikelen 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk geschiedt. De aanvragen om omgevingsvergunning, die gecoördineerd worden voorbereid met bestemmingsplan Vossenberg West II, hebben betrekking op de containerterminal en de vestiging van een bedrijf op het bedrijventerrein.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het Milieueffectrapport, de ontwerpomgevingsvergunningen en het ontwerpgeluidbeheerplan liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast Paleis) en in de stadswinkel Reeshof, Kerkenbosplaats 2 (wijkcentrum Heyhoef). Beide stadswinkels zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur zonder afspraak. Na 13.00 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 013-213 13 13. Ook zijn de stukken te bekijken en/of te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan en MER

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het MER kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze Vossenberg West II'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 013 542 85 63. Ook is het mogelijk via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpomgevingsvergunningen

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunningen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90157, 5000 LL te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerp omgevingsvergunning(en) Vossenberg West II'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via bovenstaand telefoonnummer. Ook is het mogelijk via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpgeluidbeheerplan

Aangaande het ontwerpgeluidbeheerplan kunnen schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend door belanghebbenden. Deze zienswijzen kunt u, gedurende de genoemde termijn, richten aan het college van burgemeester en wethouders, dienst Gebiedsontwikkeling, Postbus 90157, 5000 LL te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpgeluidbeheerplan Vossenberg West en Midden'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via bovenstaand telefoonnummer. Ook is het mogelijk via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Tilburg, 1 december 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen,

secretaris.

Naar boven