Ontwerpbestemmingsplan Kasteelpark Elsloo

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp van het bestemmingsplan kasteelpark Elsloo met ingang van donderdag 1 december 2011 gedurende zes weken tot en met 11 januari 2012 voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhouderslaan 200, te Stein.

Het ontwerp is op de volgende wijze te raadplegen:

  • op papier en digitaal tijdens openingstijden in het gemeentehuis bij afdeling Publiekszaken

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.gemeentestein.nl (actueelbekendmakingenbestemmingsplan

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl GML-bestand NL.IMRO.0971.BPKasteelpark-003

Het kasteelpark Elsloo is aangewezen tot beschermd dorpsgezicht en historische buitenplaats. Binnen het plangebied ligt nog een tenniscomplex dat niet meer in gebruik is in verband met uitplaatsing van de tennisactiviteiten naar het sportpark Mergelakker. De tennisaccommodatie pas functioneel gezien niet in deze omgeving en wordt verwijderd. Dit betekent dat de huidige bestemming Recreatieve doeleinden met sportvoorzieningen gewijzigd wordt in de bestemming Natuur. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om het cultuurhistorisch waardevol park weer terug te brengen in de oorspronkelijke stijl conform het uitgevoerde cultuurhistorisch onderzoek.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken tot en met woensdag 11 januari 2012. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend bij de Afdeling Maatschappelijk en Ruimtelijk Beleid, na telefonische afspraak met de heer E. Claessen (046-43 59 234). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Stein, 22 november 2011

Burgemeester en Wethouders van Stein.

Naar boven