Vaststelling bestemmingsplan ‘Kunradersteengroeve’

Burgemeester en wethouders van Voerendaal maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 3 november 2011 het bestemmingsplan 'Kunradersteengroeve' heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan regelt de bedrijfsmatige heringebruikname van de steengroeve gevestigd Bergseweg 30 Voerendaal ten behoeve van ontgronding, educatie, toerisme en natuurontwikkeling.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 24 november 2011 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum (Groene Kruisgebouw) Raadhuisplein 3 Voerendaal.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Instellen beroep

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die een zienswijze hebben ingebracht én belanghebbende zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • alle belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Inwerkingtreding bestemmingsplanen

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn (in samenhang met ingesteld beroep) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven