Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Boschkens-Surfplas’(Goirle)

Burgemeester en wethouders van Goirle maken bekend, dat op grond van de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 10 februari 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Boschkens-Surfplas’ (NL.IMRO.0785.BP2010010Boschsurf-ow01)en het bijbehorende ontwerpexploitatieplangedurende zes weken (tot en met 23 maart 2011) voor eenieder ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet met name in de mogelijkheid tot woningbouw. Het plangebied is gelegen in de noordelijke randzone van de gemeente Goirle. Het betreft de gronden waar de woningbouwontwikkeling is beoogd tussen de Surfplas en het bosgebied. Het plangebied kent globaal de volgende begrenzing. Aan de oostzijde van het plangebied is het bosgebied van Boschkens gelegen. Het (toekomstige) bedrijventerrein Tradepark 58 vormt de begrenzing van het plangebied aan de noord- en westzijde. Het gedeelte van de surfplas dat tot de gemeente Goirle behoort, is eveneens onderdeel van het plangebied. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Rillaersebaan. Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Het ontwerpexploitatieplan beoogt de basis te leggen voor het verhaal van de kosten op grondeigenaren waarmee nog geen overeenkomst is gesloten, waardoor het kostenverhaal niet is verzekerd. De grenzen van het ontwerpexploitatieplangebied zijn nagenoeg gelijk aan de grenzen van het ontwerpbestemmingsplan en hebben voornamelijk betrekking op de gronden waarop woonbebouwing is beoogd. Voor de exacte omvang en ligging van het exploitatieplangebied wordt verwezen naar het ontwerpexploitatieplan.

Ter visie

Het ontwerpbestemmingsplan, de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp, en het ontwerpexploitatieplan liggen gedurende bovengenoemde termijn voor eenieder ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30, uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kunnen dan, of na afspraak, worden ingezien. Een en ander is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl onder bestemmingsplannen/ontwerpen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan:

  • eenieder over het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze naar voren brengen;

  • een belanghebbende een zienswijze naar voren brengen over het ontwerp-exploitatieplan.

Zienswijzen kunnen naar keuze naar voren worden gebracht op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310658),

en moeten worden ingediend bij de gemeenraad van Goirle.

Goirle, 9 februari 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris,

J.M. Tromp.

De burgemeester,

M.G. Rijsdorp.

Naar boven