Kennisgeving besluit op m.e.r.-aanmeldingsnotitie

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken het volgende bekend.

De gemeente Hilvarenbeek heeft op 31 januari, laatst gewijzigd 11 juli 2011 de mededeling ontvangen van Maatschap Dieker-Vosters (Biestsestraat 104 Biest-Houtakker) dat men voornemens is om een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit uit te voeren op de locatie Koekovenseweg 2 te Esbeek, gemeente Hilvarenbeek.

• Maatschap Dieker-Vosters heeft het voornemen om een bestaande varkens- en rundveehouderij uit te breiden aan de Koekovenseweg 2 te Esbeek. In verband met deze uitbreiding heeft de initiatiefnemer een aanmeldingsnotitie ingediend.

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken kunnen op grond van de Wet milieubeheer (Wm) en Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een vergunning nodig hebben. Voor bepaalde activiteiten moet ook een Milieueffectrapport (MER) worden gemaakt. In sommige wettelijk bepaalde gevallen beslist het bevoegd gezag of bij de voorbereiding van het besluit om de milieuvergunning een milieueffectrapport moet worden gemaakt (m.e.r. beoordelingsplicht).

Na toetsing van de voorgenomen activiteit aan deze omstandigheden heeft ons college op 15 november 2011 besloten dat Maatschap Dieker-Vosters voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Stukken inzien

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 1 december 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Hilvarenbeek. Iedere werkdag van 9.00 tot 12.30 uur en op dinsdagmiddag tevens van 15.30 tot 19.30 uur.

Bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de (eventuele) vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Naar boven