Ontwerpbestemmingsplan Nieuweweg 3, 2012

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het perceel Nieuweweg 3 en 3a te Renkum. Daarnaast maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat het, voor de betreffende percelen opgestelde, ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuweweg 3, 2012’ ter inzage wordt gelegd voor de duur van zes weken. Na deze termijn zal de gemeenteraad het bestemmingsplan, afhankelijk van de zienswijzen, definitief vaststellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen aan de Nieuweweg 3 en 3a te Renkum, kadastraal bekend als gemeente Renkum, sectie D, nummers 02878 en 02610. Het plangebied wordt in het westen omsloten door de Nieuweweg en in het noorden door het perceel aan de Nieuweweg 5 en de achtertuinen van de woningen aan de Overhof, nummers 3 tot en met 9. Verder wordt het plangebied in het oosten omsloten door de achtertuin van het pand Dorpsstraat 49 en in het zuiden door de garages van het appartementencomplex aan de Dorpsstraat 151–157 en het perceel aan de Nieuweweg 1.

Het bestemmingsplan wijzigt het gebruik van de twee panden op het perceel. Het pand aan de Nieuweweg 3a is in gebruik geweest als kringloopwinkel en heeft ook die bestemming, maar staat al enige tijd leeg. Het ten noorden daarvan gelegen pand aan de Nieuweweg 3 betreft de voormalige dienstwoning en is al vele jaren in gebruik als reguliere woning. Het bestemmingsplan formaliseert het gebruik als zelfstandige woning van Nieuweweg 3. De voormalige kringloopwinkel krijgt een bestemming die minder hinder oplevert voor de omgeving en beter past in de woonomgeving. Het pand wordt met name bestemd om in te wonen. Het krijgt daarom de bestemming ‘Gemengd’ waarin onder andere één woning is toegestaan met kantoorfunctie. Daarnaast worden dienstverlenende bedrijven en instellingen toegestaan en enkele beperkte maatschappelijke functies. Detailhandel is niet meer toegestaan op het perceel. Het voorliggende terrein krijgt de bestemming ‘tuin’.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuweweg 3, 2012’ ligt met ingang van woensdag 30 november 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Renkum.

Daarnaast is het plan in te zien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0140rh-on01 op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen onder ‘(voor)ontwerp’ of ‘actueel ter inzage’.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0140rh-/NL.IMRO.0274.bp0140rh-on01

Gedurende genoemde termijn kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling ROM, telefoon (026) 33 48 493.

De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven