Ontwerpbestemmingsplan ‘Scheemda-Centrum, Poststraat e.o.’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Scheemda-Centrum, Poststraat e.o.’ is vastgesteld. Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het ontwerp bestemmingsplan geeft een planologisch-juridisch kader voor de ontwikkeling van de locatie aan de Poststraat te Scheemda.

Ter plaatse van het vrijgekomen kerkgebouw en enkele oudere panden, wordt voorzien in de nieuwbouw van een supermarkt (verplaatsing van de Aldi) en de realisering van enkele winkels met bovenwoningen, één en ander in combinatie met een versterking van de historische structuur. Verder wordt met dit bestemmingsplan de verbetering van de openbare ruimte planologisch geregeld.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Scheemda-Centrum, Poststraat e.o.’, ligt voor eenieder vanaf 1 december 2011 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Verder is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

U kunt het ontwerpbestemmingsplan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het ontwerpbestemmingsplan ‘Scheemda-Centrum, Poststraat e.o.’ is: NL.IMRO.1895.03BP0004-0301. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling, de heer E.A. Abbas via het telefoonnummer (0597) 482410.

Naar boven