Vaststelling bestemmingsplan Bestemmingsplan Aansluiting A76/A79-Kunderberg

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 1 november 2011 het bestemmingsplan Aansluiting A76/A79-Kunderberg (nr. NL.Imro.0917.BP031800W000001-0401) gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan is onderdeel van het project dat toeziet op het uitbreiden van het bestaande knooppunt Kunderberg met een verbinding Geleen–Maastricht en een verbinding Maastricht–Geleen. Het knooppunt is gelegen binnen het grondgebied van zowel de gemeente Voerendaal, als de gemeente Heerlen.

Het plangebied voor de gemeente Heerlen bevat het oostelijke gedeelte van het huidige knooppunt Kunderberg en de direct daaraan grenzende gronden. De gronden rondom het knooppunt bestaan voornamelijk uit landbouwgronden. Ten oosten van het knooppunt is het terrein van de Open Universiteit, alsmede de woonwijk Welten gelegen. In het westen grenst het bestemmingsplan aan de gemeentegrens van Heerlen en Voerendaal.

Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan, omdat op de vastgestelde verbeelding gebruik wordt gemaakt van een gebiedaanduiding milieuzone-bodembeschermingsgebied. Ingevolge de regels bij dit bestemmingsplan zijn hier de regels van de Omgevingsverordening Limburg van toepassing.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 1 december 2011 gedurende zes weken ter inzage inde publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16-17-18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan, kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link: www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl en het landelijk portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Aangezien bij raad geen zienswijzen tegen het ter inzage gelegde ontwerpplan zijn kenbaar gemaakt kunnen slechts belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om zienswijzen kenbaar te maken, dan wel getroffen worden door de voornoemde wijziging, tegen het besluit tot vaststelling gedurende bovengenoemde termijn, beroep instellen. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling Rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepsschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven