Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld inpassingsplan Extra Gouwekruising (grondgebied gemeente Waddinxveen)

Terinzagelegging

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht maken Provinciale Staten bekend dat zij bij besluit van 12 oktober 2011 het inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) ‘Extra Gouwekruising’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken, zijn met ingang van donderdag 1 december 2011 voor een periode van zes weken (t/m 11 januari 2012) door eenieder te raadplegen via de webpagina www.zuid-holland.nl/extragouwekruising. Op deze webpagina vindt u onder meer de verwijzing naar het digitale inpassingsplan met identificatienummer NL.IMRO.9928.DOSx2010x0009772IP-VA01.

Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken liggen daarnaast met ingang van 1 december 2011 voor eenieder op de volgende locaties ter inzage:

Provinciehuis, Informatiediensten, Zuid-Hollandplein 1, te Den Haag, tijdens kantooruren, tussen 10:00 uur en 16:00 uur;

Publieksbalie van het gemeentehuis van de gemeente Waddinxveen, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen; werkdagen van 08:30 uur tot 12:30 uur en donderdagavond van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Inhoud plan

Het plangebied is gelegen in de gemeente Waddinxveen ten noorden van de rijksweg A12. De rijksweg A12 vormt hoofdzakelijk de zuidelijke begrenzing van het plangebied. De westelijke plangrens sluit aan op de grens van het inpassingsplan ‘Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen’. De noordelijke begrenzing van het plangebied sluit aan op de toekomstige woonwijk Triangel, het bedrijventerrein Coenecoop, de zuidzijde van enkele woonpercelen aan de Zuidelijk Rondweg Waddinxveen, de zuidzijde van het bedrijfsperceel van de Schuttelaar en de noordelijke begrenzing van de N452. De huidige afslag op de A12 van Gouda/Waddinxveen vormt grotendeels de oostelijke begrenzing. Het inpassingsplan heeft betrekking op het realiseren van een parallelstructuur op het niveau van het onderliggend wegennet langs de A12 nabij het knooppunt Gouwe.

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die hun zienswijzen inzake het ontwerp-inpassingsplan tijdig aan Provinciale Staten kenbaar hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze aan Provinciale Staten kenbaar te maken;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die Provinciale Staten bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan hebben aangebracht.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend en kunnen worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn (extra) kosten verbonden. Voor meer informatie over het inpassingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem van de provincie, via telefoonmummer 070-4418082.

DOS-2010-0009772

Naar boven