Ontwerpbestemmingsplan Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011

Er is een ontwerp voor een nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen Ruurlo gemaakt. Het gaat hier om het gebied dat globaal begrensd wordt door de Groenloseweg, de Stationsstraat, het spoor Zutphen/Winterswijk en de Palssteeg. Ook de gronden van het bedrijventerrein Everskamp zijn meegenomen.

Het is een behoudend bestemmingsplan. Dit betekent dat vooral de bestaande situatie in het plan wordt vastgelegd. Dat geldt ook voor de bestaande woningen op de bedrijventerreinen. Als gevolg van de demografische ontwikkelingen (krimp) zijn – voor zover aanwezig – de mogelijkheden voor het bouwen van nieuwe woningen wel beperkt.

In het nieuwe bestemmingsplan worden alle geldende oude bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen van Ruurlo opgenomen. De verschillen die er nu nog zijn tussen de vele bestemmingsplannen worden hiermee zo veel mogelijk weggewerkt.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt van woensdag 30 november 2011 tot en met 10 januari 2012 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Binnen deze termijn van 6 weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0545-250306.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven