Vooraankondiging ‘Structuurvisie Vught’

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maakt ter voldoening aan art. 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) hierbij bekend dat de Structuurvisie Vught wordt voorbereid. Deze structuurvisie gaat over het gehele grondgebied van de gemeente Vught.

Aanleiding

De gemeente is wettelijk verplicht om voor een goede ruimtelijke ordening een structuurvisie vast te stellen voor een gedeelte of het hele grondgebied van de gemeente (art. 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro)). Het proces om te komen tot een structuurvisie voor de gemeente Vught is met een raadsbesluit over de te volgen aanpak op 17 november 2011 gestart. De doorlooptijd van de procedure bedraagt ongeveer anderhalf jaar, hetgeen betekent dat de Structuurvisie Vught naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 ter vaststelling aan de gemeenteraad zal worden aangeboden.

Wat is een structuurvisie?

Een structuurvisie is een gemeentelijk plan, dat richting geeft aan de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen Vught. Deze visie vormt daarmee de basis voor afwegingen over locatie- en/of gebiedsontwikkelingen, die uiteindelijk worden weergegeven in bestemmingsplannen. De structuurvisie bevat geen voor burgers direct bindende voorschriften. Er is daarom ook geen bezwaar- of beroepsmogelijkheid tegen dit plan. Wel hebben inwoners de mogelijkheid om tijdens de totstandkoming te reageren op de structuurvisie.

Te volgen procedure

Via deze vooraankondiging maakt het college u attent op de Structuurvisie Vught die nu in voorbereiding is. U kunt nu nog niet reageren op voorgenomen toekomstige ontwikkelingen. Gedurende het proces zijn er twee momenten waarop eenieder in de gelegenheid wordt gesteld om hierop te reageren:

  • tijdens openbare sessies (inloopmiddagen/-avond) die worden georganiseerd rondom de concept-structuurvisie;

  • bij de terinzagelegging van de ontwerpstructuurvisie: op dat moment kunnen eventuele inspraakreacties worden ingediend.

Bij de voorbereiding van de concept-structuurvisie zal de gemeente diverse partijen consulteren in de vorm van uitnodigingen voor deelname aan themagesprekken, teneinde hun visie op de toekomst van Vught te vernemen (art. 1.3.1 lid 2 Bro)

De bekendmaking van de openbare sessies wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website www.vught.nl en in 't Klaverblad.

De bekendmaking van de formele tervisielegging wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website www.vught.nl , in 't Klaverblad, de Staatscourant en via het landelijke systeem op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging en de gemeentelijke structuurvisie kunt u contact opnemen met mw. M. Pullens, bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag (073) 658 0 733.

Naar boven