Ontwerpbestemmingsplan Heliushaven

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in hun vergadering van 15 november 2011 heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Heliushaven’.

De gemeente Hellevoetsluis heeft zich de opgave gesteld alle bestemmingsplannen voor het gehele grondgebied te actualiseren. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dienen alle bestaande bestemmingsplannen die nu ouder zijn dan 10 jaar voor 1 juli 2013 geactualiseerd te zijn. Een van de gebieden waarvoor de vigerende bestemmingsplannen herzien dienen te worden is Heliushaven.

Plangebied

Globale begrenzing plangebied

Het plangebied Heliushaven bevindt zich ten zuidwesten van de kern Hellevoetsluis, direct grenzend aan de Vesting en het Haringvliet. Het plangebied wordt globaal begrensd door: de Nieuwe Zeedijk in het noorden en oosten, door het Quackgors in het westen, en het Haringvliet aan de zuidzijde. In de onderstaande afbeelding is het plangebied van het bestemmingsplan Heliushaven weergegeven.

Indienen van een zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Heliushaven’ met bijbehorende stukken ligt vanaf 25 november 2011 tot en met 5 januari 2012 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd aan de gemeenteraad van Hellevoetsluis, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Heliushaven’.

Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u telefonisch contact opnemen met de heer W.H. Renger van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis: 0181-330911. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Hellevoetsluis, 23 november 2011

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis.

Naar boven