Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en besluit vaststellen hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat de gemeenteraad op 29 september 2011 het bestemmingsplan ‘Emmen, Oude Meerdijk’, ‘IMRO.0114.2009012-0701’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het realiseren van 41 vrijstaande woningen aan de Oude Meerdijk te Emmen.

Ten opzichte van het ontwerp zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1. In de toelichting onder $ 3.4.2.5 Fysieke veiligheid buisleidingen is de zinsnede omtrent de circulaire uit 1984 verwijderd. Hiervoor is de volgende zinsnede toegevoegd: Op 1 januari 2011 is het lang verwachte Besluit externe veiligheid Buisleidingen (BevB) in werking getreden. De bekende circulaire van het minsterie, van toen nog, VROM ‘zonering rondom hoge druk aardgasleidingen’ uit oktober 1984 is daarmee definitief ten einde;

  • 2. In artikel 9.1 (bestemmingsomschrijving) is de breedte van de belemmerende strook gewijzigd van 5 meter naar 4 meter;

  • 3. Subparagraaf 9.3.1 (verboden werkzaamheden) is als volgt gewijzigd: Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van Burgemeester en Wethouders de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren binnen een zone van 4 meter ter weerszijden van de hartlijn van de leiding (belemmeringenstrook):

    • a. het aanbrengen/rooien van hoogopgaand en/of diepwortelende beplantingen en bomen;

    • b. het aanleggen van wegen of paden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen;

    • c. het indrijven van voorwerpen in de bodem, zoals lichtmasten, wegwijzers en ander straatmeubilair;

    • d. het uitvoeren van grondbewerkingen, waartoe worden gerekend afgraven, woelen, mengen, diepploegen, egaliseren, ontginnen, ophogen en aanleggen van drainage;

    • e. het permanent opslaan van goederen;

    • f. het aanleggen, vergraven, verruimen of dempen van sloten, vijvers en andere wateren.

Vanaf 30 november 2011 ligt het bestemmingsplan en het raadsbesluit en de onderliggende stukken gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van 6 weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Vaststelling hogere grenswaarde wegverkeers- en industrielawaai Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben bij besluit van 29 juni 2011 een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai als bedoeld in artikel 59 e.v. van de Wet geluidhinder en een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan.

Het plan is gedeeltelijk gelegen binnen de bestaande geluidzone van het industrieterrein Bargermeer te Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai vastgesteld tussen 53 en 55 dB(A).

Het plan is ook gedeeltelijk gelegen binnen de bestaande geluidzone van de Rondweg te Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld tussen 49 en 55 dB. Ten aanzien van het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingebracht.

Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. In het ontwerpbesluit was niet aangegeven dat de besluitvorming ook betrekking heeft op intrekking van het besluit vaststellen hogere grenswaarde van 27 juli 2005. In het besluit is deze intrekking wel meegenomen.

Het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ligt vanaf 30 november 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen.

Binnen de termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom ten minste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit vaststellen hogere grenswaarden daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van 6 weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Emmen, 21 november 2011

Burgemeester en wethouders van Emmen,

de secretaris,

A.J. Mewe.

De burgemeester,

C. Bijl.

Naar boven