Geluidhinderaspecten in kader van het bestemmingsplan ‘Norgerbrug e.o.’

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend:

Wegverkeerslawaai

B en W hebben het voornemen om, op grond van artikel 100a van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai vast te stellen voor het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan ‘Norgerbrug e.o.’.

De hogere grenswaarde die wordt verzocht bedraagt:

Als gevolg van geluidbelasting door reconstructie van de N371:

  • 50 dB voor de woning Plutostraat 19;

  • 53 dB voor de woningen Virgo 21 en Plutostraat 14;

  • 54 dB voor de woningen Virgo 23, 25 en 27;

  • 55 dB voor de woning Plutostraat 16;

  • 56 dB voor de woningen Virgo 29 en 31.

Als gevolg van geluidbelasting door reconstructie van de Prof. Prakkeweg:

  • 50 dB voor de woning Virgo 21.

Aangezien het niet doelmatig is om voor de woningen aan de bron dan wel in de overdrachtsfeer maatregelen te treffen, waardoor de voorkeursgrenswaarde kan worden gehaald, zal het college van burgemeester en wethouders de grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai vaststellen op bovengenoemde waarde.

Stukken ter inzage

Het ontwerpverzoek en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 november 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving, in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen.

Iedereen kan vanaf 25 november gedurende zes weken schriftelijk inspraakreacties inbrengen. Deze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. U kunt ook mondelinge reacties indienen. Hiervoor moet u uiterlijk een week voor de laatste dag van de terinzagelegging, een telefonische afspraak maken met mevr. O.B. Coenraadts, telefoon 14 0592.

Afhankelijk van eventuele zienswijzen, besluit het college van burgemeester en wethouders over het al dan niet vaststellen van de hogere grenswaarde.

Naar boven