Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan Norgerbrug e.o.

Inleiding

De volgende documenten liggen ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, vanaf 25 november 2011 gedurende een termijn van zes weken:

  • het ontwerpbestemmingsplan Norgerbrug e.o. met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.08BP20102220-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro);

  • het ontwerpexploitatieplan Norgerbrug e.o. (ex artikel 6.14 Wro);

en bijbehorende stukken.

Omdat het een intergemeentelijke gebiedsontwikkeling betreft, wordt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken tegelijkertijd bij de gemeente Assen en bij de gemeente Midden-Drenthe ter inzage gelegd.

Inleiding

De gemeente Assen werkt tezamen met de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe aan een bestemmingsplan voor de gebiedsontwikkeling Norgerbrug. Concreet gaat het o.a. om de afronding van de wijk Kloosterveen, met daarbij een goede overgang van de stad naar het landschap en aanpassing van het tracé N371 en N373. Daardoor ontstaat ruimte voor upgrading en versterking van het buurtschap Norgerbrug.

Het gebied Kloosterveen III is als prioritaire locatie voor de ontwikkeling van woningbouw in beeld gekomen bij het opstellen van de Structuurvisie en planMER Stadsrandzone Assen. In het kader van deze visie zijn zoekgebieden gedefinieerd voor toekomstige woon- en werklocaties in de stadsrandzone van Assen. Met de vaststelling van de Structuurvisie door de gemeenteraad in november 2008, zijn de voorkeurslocaties vastgelegd. Kloosterveen III is daarbij genoemd als ontwikkelingslocatie voor woningbouw.

Begrenzing en inhoud

Het plangebied ligt aan de westkant van de stad Assen. Het wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Noordenveld in het noorden, de Norgervaart inclusief omlegging N373 in het westen, het Pelinckbosgebied in het zuiden en Kloosterveen II in het oosten.

Het bestemmingsplan Norgerbrug e.o. vormt het kader voor de inrichting van het gebied voor woningbouw met bijbehorende maatschappelijke voorzieningen, omlegging van de N373 en verdubbeling van de N371. Enkele in het plangebied aanwezige woningen blijven gehandhaafd.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is voorgelegd aan de bevolking en een groot aantal overlegpartners. De ontvangen reacties zijn beoordeeld en van commentaar voorzien. Het commentaar is weergegeven in het ontwerpbestemmingsplan. Het plan is naar aanleiding van ingebrachte inspraak- en overlegreacties gewijzigd.

Waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 25 november, gedurende zes weken inzien bij de Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 25 november kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk zienswijzen inbrengen. Zienswijzen over gronden binnen de gemeente Midden-Drenthe kunt u indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. U kunt ook mondelinge reacties indienen. Hiervoor moet u uiterlijk een week voor de laatste dag van de terinzagelegging een telefonische afspraak maken met mevr. O.B. Coenraadts, telefoon 14 0592.

Wat gebeurt er met uw reactie?

De binnengekomen zienswijzen (en de verwerking hiervan) ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Naar boven