Nieuw vaststellingsbesluit voor bestemmingsplan ‘Papentorenvest’ goedgekeurd

Bij besluit van 14 november 2011, hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland het nieuwe vaststellingsbesluit voor bestemmingsplan ‘Papentorenvest’ goedgekeurd.

Dit nieuwe vaststellingsbesluit is op 21 oktober 2010, nummer 2010/123736, door de gemeenteraad vastgesteld.

Het nieuwe vaststellingsbesluit behelst de uitvoering van de uitspraak van de Raad van State met nr. 200809085/1/R1 In het nieuwe vaststellingsbesluit wordt een stedebouwkundige motivering gegeven betreft zowel de vrij te houden ruimte tussen de achtergevels van de Scheepmakersdijk 15–21 en de Papentorenvest 10d als de goothoogte van de Scheepmakersdijk 21. Tevens wordt in het besluit gemotiveerd waarom het stedebouwkundig verantwoord is de goothoogte van het perceel Scheepmakersdijk 7 te stellen op 7 meter.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het nieuwe vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van de dag na deze publicatie gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij:

Het gemeentelijk Team Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlvest 39 in Haarlem. Dit loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdagen is het loket geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Tevens zijn het bestemmingsplan, het nieuwe vaststellingsbesluit en het goedkeuringsbesluit, digitaal raadpleegbaar via het digitaal loket van de gemeente Haarlem of via de link: http://e-diensten.haarlem.nl/bestemming/BST_Nav.asp

Tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten, kan gedurende de periode van de terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Een dergelijk beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die zich tijdig op grond van artikel 27 lid 1 en lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend of door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen overeenkomstig artikel 27 lid 1 en lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening naar voren te hebben gebracht.

Na afloop van de beroepstermijn treedt het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring in werking. Als binnen de beroepstermijn door degene die beroep heeft ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven