Vastgesteld besluit omgevingsvergunning Buys Ballotlaan 4–6 (Medisch Centrum) te Soesterberg

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat zij hebben besloten om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de regels van het bestemmingsplannen ‘Soesterberg-Kom 2007’ voor het realiseren van een medisch centrum op het perceel Buys Ballotlaan 4-6, registratienummer: WABO-2011-0275/800584.

Het college van B&W van de gemeente Soest heeft op 14 december 2010 besloten om medewerking te verlenen aan de realisatie van een medisch centrum op het perceel Buys Ballotlaan 4–6. Op het betreffende perceel rust thans de bestemming ‘Gemengde doeleinden’ en het medisch centrum is daarmee in strijd. Ook geldt voor het perceel verschillende maximale bouwhoogtes. Bebouwing tot 6 m is voor een deel van het pand toegestaan. Voor een ander deel, waar thans het dakterras zich bevindt, is een bouwhoogte van 3 m toegestaan. In de aanvraag wordt het dakterras dichtgebouwd waardoor voor het totale pand een bouwhoogte van iets meer dan 6,2 m wordt gerealiseerd. In verband met de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen verdwijnt op de hoek Buys Ballotlaan/Plesmanstraat een strook openbaar groen.

Het besluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 24 november 2011 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis bij het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest. Het loket is iedere werkdag geopend tussen 08.30–13.00 uur en op donderdag tussen 08.30–20.00 uur. Tijdens de feestdagen gelden er gewijzigde openingstijden. Raadpleeg voor de actuele openingstijden onze website, www.soest.nl.

Digitaal raadplegen

U kunt het besluit en enkele stukken ook digitaal raadplegen op internet via www.soest.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘omgevingsvergunningen’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Rechtsbescherming en inwerkingtreding besluit

Wij hebben dit besluit voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. In dat kader heeft de ontwerpomgevingsvergunning van donderdag 21 juli 2011 tot en met woensdag 31 augustus 2011 ter visie gelegen. In de vergadering van 4 oktober 2011 hebben wij besloten de binnen deze termijn ingekomen zienswijzen ongegrond te verklaren.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, tegen de vastgestelde omgevingsvergunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Utrecht, Sector Bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De termijn voor het indienen van een beroepschrift is zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop de omgevingsvergunning ter inzage is gelegd. Deze omgevingsvergunning treedt in werking één dag nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Mocht dat voor u onaanvaardbare gevolgen hebben, dan kunt u tijdens de beroepschriftprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter. Dit betekent dat een speciale regeling (bijvoorbeeld schorsing van het besluit) kan worden getroffen voor de periode dat het beroepschrift nog in behandeling is. Aan deze procedure zijn wel kosten verbonden. Voor het indienen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening dient u uw verzoekschrift te zenden aan: De Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht.

Naar boven