Ontwerpvergunning plan Eenvoudlaan

In verband met de voorgenomen bouw van 13 woningen op het perceel Eenvoudlaan 50–52 is door Elabo Exploitatie bv een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De activiteiten waarvoor de vergunning is aangevraagd omvatten het bouwen van 12 starterswoningen en een patiowoning en het afwijken van het geldende bestemmingsplan. De bouw van deze woningen is namelijk in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen Eenvoudlaan en De Eenvoud.

Bouwplan

Het ingediende bouwplan bestaat uit de bouw van 12 starterswoningen en een patiowoning op een locatie waar een kaashandel was gevestigd. Het betreft hier de percelen Eenvoudlaan 50 tot en met 54C (even) en Eenvoudlaan 58 te Veenendaal.

Afwijkingsbevoegdheid

Omdat het bouwplan past in door de raad vastgestelde ruimtelijke visie voor dit gebied (Structuurvisie Veenendaal 2025), overwegen burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een vergunning te verlenen.

Ligging plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Eenvoudlaan 48 aan de westzijde, aan de noordzijde door de Eenvoudlaan, aan de oostzijde door de Kleine Beer en aan de zuidzijde door het perceel Zoete Inval 10 (Dr. C. Steenblokschool).

Ter inzage

Vanwege het voornemen om vergunning te verlenen liggen de ontwerpbeschikking, de ruimtelijke onderbouwing en andere daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 24 november 2011 gedurende zes weken dus tot 5 januari 2012 ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u de ontwerpbeschikking en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. De stukken zijn ook in te zien op de website van de gemeente www.veenendaal.nl.

Reageren

Gedurende de terinzagetermijn dus tot en met 4 januari 2012 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit naar bij schriftelijk, via de e-mail of mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw C. van Doorn van de afdeling Veiligheid & Handhaving, telefoonnummer (0318) 538 677.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerpprojectbesluit kunt u eveneens contact opnemen met mevrouw C. van Doorn van de afdeling Veiligheid & Handhaving via bovengenoemd telefoonnummer.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Naar boven