Vaststelling bestemmingsplan ‘Landgoed Vinkenhof’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 4 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘Landgoed Vinkenhof’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt aan de Biltseweg in Bosch en Duin. Het wordt afgebakend door de grenzen van het landgoed aan de noord-, oost- en westkant, de Biltseweg aan de zuidwestkant en de perceelsgrens van de Biltseweg 8a aan de zuidkant. Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het initiatief van een particulier om het landgoed opnieuw in te richten en een nieuw woonhuis te realiseren. Dit project is niet uitvoerbaar binnen het geldende bestemmingsplan.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijze is artikel 8 van de planregels aangepast. In dit artikel is bepaald in welke gevallen een omgevingsvergunning is vereist voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde of van werkzaamheden. Voor het overige zijn er ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht.

Het besluit van de raad en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 24 november 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de Publiekshal aan Slotlaan 20 in Zeist. Openingstijden zijn ma. t/m wo. 08.00–15.00 uur, do. 12.00–20.00 uur en vr. 08.00–12.30 uur. Het bestemmingsplan is te zie op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan, gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro zienswijzen hebben ingebracht. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven